Nahlásením nám pomáhate odstraňovať komentáre, ktoré porušujú všeobecné podmienky a pravidlá slušného správania. Naozaj chcete nižšie uvedený komentár nahlásiť administrátorom?
Ahojte, ja som včera robila podľa tohto receptu lekvár z červených ríbezlí, svokra mi poradila primiešať aj maliny (kvôli aróme a chuti). Malín nebolo veľa, tak za hrsť, ale dali tomu lekváru skutočne malinovú chuť. Odporúčam vyskúšať. Od susedy som zase dostala recept na ríbezľovo-mkvový lekvár. Tiež super - je hustejší. Na 1 kg ríbezľovej šťavy pridáme 330 g uvarenej, prepasírovanej mrkvy, zmiešame a na 1 kg tejto ríbezľovo-mrkvovej zmesi pridáme 1 kg cukru (možno aj menej, je dosť sladký). Zmesa dobre premiešame, na noc dáme do chladničky a na druhý deň varíme po kúskoch cca. 15 minút (ja som to varila dokopy 30 minút a je dosť hustý). Dobrú chuť!